Emergo Helse

HVA ER HYPNOTERAPI?

Hypnoterapi er en behandlingsform der vi henvender oss til ditt ubevisste sinn for å påvirke tankemønstre som skaper problemer for deg.

Bevisste ønsker og tanker vil ofte være i konflikt med underbevisstheten som er basert på gamle erfaringer, gamle vaner, glemte erfaringer og dyptliggende instinkter.
Som et resultat vil disse to sinnene ofte kommunisere motstridig. F.eks du ønsker å gå ned i vekt, men er raskt tilbake til gamle uvaner med for mye søtsaker eller for mye mat.  Mange ganger er vi ikke klar over hvilke gamle tanker og erfaringer som ligger bak et spisemønster vi ønsker å forandre.
Det er det samme med røyking. Du ønsker å slutte å røyke, men får det ikke til. Litt ekstra stress på jobben og du klarer ikke å la røyken ligge.

Hvorfor er det så vanskelig å bryte en vane som vi selv ønsker å forandre?
Svaret er at viljestyrke tilhører vårt bevisste sinn, men vanen og de underliggende tankene ligger i det ubevisste sinn.

Hva er Hypnose?
Når ordet hypnose kommer opp, dukker det opp mange myter og misforståelser, som at det er noe mystisk eller en tilstand der man blir kontrollert.
Ikke noe kunne være lenger fra virkeligheten.

Definisjon av hypnose:
Hypnose er en tilstand av avslapping der den kristiske sansen forbigås og selektiv tenking etableres.
Denne dype avslapping kalles også transe. Transe som tilstand er normalt. Vi er i transe hver dag, f.eks når vi er oppslukt av en bok eller et program på TV eller vi drømmer oss vekk i et ukeblad.

Det er denne typen av dyp avslapping vi benytter for å jobbe terapeutisk med det ubevisste sinn.
Hypnose i underholdningssammenheng har ikke noe å gjøre med behandlingsformen Hypnoterapi.

Hvorfor virker Hypnoterapi?
Nøkkelen til grunnleggende forandring ligger i ubevisstheten.
Samarbeid mellom det bevisste sinn, altså fornuft og viljestyrke, og det ubevisste sinn, som følelser og gammel programmering, gir resultater.
Når disse to sinnene er i kontakt og samarbeider, da vil fordelaktige forandringer skje.

Det skjer en «omprogrammering" og den vil kun være i tråd med det du ønsker å forandre.

Jeg har spesialisert meg på fobier, frykt så som flyskrekk, snakke offentlig og sceneskrekk. I tillegg har jeg spesialisert meg på røyk- og snuskutt, samt søtsug og overspising/overvekt.

Jeg jobber med en metode innen hypnoterapi som heter RTT, Rapid Transformational Therapy, utviklet av britiske Marisa Peer. Det er en rask og effektiv metode og i de fleste tilfeller er 90 min behandling nok.

For søtsug/ overspising/ overvekt møtes vi to ganger.

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål.

 

 

TA KONTAKT

Har du spørsmål om hypnoterapi, eller ønsker å bestille en behandling.


Send meg en epost på post@emergohelse.no
så tar jeg kontakt med deg.

Marika